tisdag 4 januari 2011

Snabbkrämsmuseet

Vi har goda vänner som har sommarboende i Halland. När vi gästar dem brukar de alltid ha tänkt ut någon intressant utflyktsmål som vi skall besöka.
I somras skulle dom visa oss "Maskinmuseet" som låg utanför Varberg långt ute i tassemarkerna.
Det var en imponerande samling av det mesta som man samlat ihop; gamla utombordsmotorer i massor, gamla mopeder, skruvar, maskiner, motorsågar osv...osv...

Eftersom ägaren av museet jobbat flera år på M/S Kungsholm hade han en verkligt imponerande samling från Amerikabåten. Orginalinredningar, handfat, stolar, porslin, servetter..... Det fanns också en stor samling med urklipp ur tidningar som handlade om familjen Boström och inte minst den skandalomsusade Annabella, nattklubbsdansösen som gifte sig med den 25 år äldre Dan Axel.

Vi gick runt länge och var väldigt intresserade och imponerade.....
Ja, vår värdinna var lite avvaktande tills hon upptäckte en burk Findus snabbkräm ( kommer ni ihåg ...? Det fanns på 50-talet, runda vita pappburkar med äcklig röd kräm i..)
Då gick hon igång: " ÅH, snabbkräm...sånt köpte alltid min mamma.....blablablabla..."
Hennes man tittade förundrat på henne....hon reagerade inte. Han väste mellan tänderna..."Hon är ju inte klok.....snabbkräm bland alla dessa rariteter..." Och lämnade lokalen......
Hon babblade på om sin snabbkräm.......Ägaren av museet lyssnade artigt.....( vad han tänkte vågade vi inte ens tänka på)

När vi sedan satt i bilen med värdinnan som chaufför, talade hennes man om för henne vad han tyckte om hennes utläggning om snabbkräm......
Då såg hon själv det komiska i sitt agerande.....Hon började skratta så att hon nästan körde i diket......Ja, vi skrattade alla fyra så att tårarna rann, magarna hoppade...vi fick kramp i magen.....Vi skrattade hela tiden de 2 milen tillbaka till deras bostad......och vi skrattar än idag bara vi tänker på det....

Så för oss finns det inget Maskinmuseum - det finns däremot ett Snabbkräms-museum - troligen det enda i hela världen.....Och det ligger i Halland.

Ett gott skratt förlänger livet!

1 kommentar:

  1. Efter detta inlägget har Ulla-Britt Essgren lämnat en kommentar på facebook: "Förringa inte snabbkräm. Jag och min syster minns med glädje den vita plastade burken med den goda krämen".

    Så det finns fler snabbkräms-älskare!

    SvaraRadera