fredag 15 maj 2020

Vart tog kalaset vägen?

För många år sedan när mitt äldsta barnbarn Marcus var liten och fyllde år hade han väldigt bråttom ut till sina kompisar och visa födelsedagspresenten....en cykel !
Så efter paketöppning, tårtätande och hurrande lämnade han oss släktingar och försvann ut.
Vi hade trevligt och umgicks en stund utan Marcus. Så småningom begav vi oss hem - vi bodde alla på andra orter.
En stund efter att alla åkt hem kom Marcus in till föräldrarna och tittade sig besviken omkring.
"Var tog kalaset vägen" undrade han.......

Och precis så känner jag det nu i coronatider. "Vart tog kalaset vägen ???????"
Jag har haft några väldigt goa, fina år som pensionär. Haft lyckan att få vara frisk och haft möjlighet att resa och uppleva nya platser.Efter en härlig vintervistelse i Spanien drabbades vi av deras stenhårda karantänregler 14/3 2020. Stränder stängdes av, restauranger och skolor stängdes.
Allt hände plötsligt - över en natt.
 
Efter att ha levt en underbart liv med vinprovningar, dagsresor, tapasrundor , musikkvällar och umgänge med goa vänner låstes vi i princip in i vår lägenhet.Vi fick endast gå ut för att besöka matbutiken eller apoteket. Och väl ute blev man hela tiden stoppad  av Guardia Civil och man fick redogöra för var man bodde och i varför man var ute.......En väldigt frustrerande upplevelse.
23/3 efter ett antal av och ombokningar lyckades vi med hjälp av SAS ta oss hem till Sverige.
Och här sitter vi nu i karantän......Bakar, går dagliga promenader, handlar på ICA Nära med leverans på lastbryggan. Träffar ingen - inte ens barn eller barnbarn.....

Jag klagar inte - det kunde varit värre - men jag bara undrar:
" Vart tog kalaset vägen?"

1 kommentar:

  1. Thomas Berggren18 maj 2020 kl. 12:43

    Ja Marcus kalas kommer jag ihåg. Det är en utmanande tid för alla som det är nu. Det viktigaste är att inte bli dödligt sjuk utan försöka hålla sig frisk och göra som man blir tillsagd. Bara det är ju en utmaning. Gott att ni är hemma mor och bra kämpat. Kramar - Den förstfödde

    SvaraRadera